In Memoriam

                                                                       In memoriam Paul Hols (22-09-2021 )

 

Ons bereikte het treurige bericht dat een zeer gewaardeerd en graag geziene BVV’er Paul Hols 22 september 2021 is overleden.
Paul is 60 jaar verbonden geweest met BVV’31, waarvan 20 als bestuurder/ voorzitter.foto_Paul_Hols_li._Herman_Vos_re.jpg
Namens het bestuur, alle leden en oud-leden van BVV ’31, wensen we familie en vrienden heel veel sterkte toe.


Everard Bakker heeft een mooi stuk geschreven over het leven van Paul Hols en hoe hij zijn liefde voor voetbal is ontstaan:

In 1940 komt het gezin Hols in Blaricum wonen. Door zijn weerstand als rijksveldwachter met de Duitse inval, komt vader Johan in de problemen en zoekt een veilig heenkomen.

Het van oorsprong katholieke boerendorp sluit de familie in haar armen. Op straat wordt Paul  uitgenodigd om bij RKBVV te komen spelen. “Ja, maar ik ben niet katholiek.” “Dat regelen wij wel.”
Na instemming van de kapelaan en het bestuur voelt de 16 jarige zich volledig opgenomen.
“Anders was ik nooit bij de club gebleven.”

Tijdens die 5 donkere jaren wordt hij tijdens een razzia opgepakt. Het loopt met een sisser af.
Na de oorlog besluiten ze te blijven.  ”Blaricum is een machtig mooi dorp!”

Met zijn achtergrond als oorlogsvrijwilliger, solliciteert hij na de bevrijding bij Defensie. Hij wordt beroeps en volgt een opleiding tot fysiotherapeut. Als sport instructeur wordt hij geplaatst in kamp Zeeburg. In 1950 doet RKBVV een oproep naar een jeugdtrainer. Met als enig vervoer de fiets, meldt hij  zich belangeloos aan.

Het was de periode van zelfwerkzaamheid, waar ook Paul aan deelneemt. Zo maaien de spelers het gras en verzorgen een witte omlijning. Door het speelveld aan de Naarderweg met doeken af te schermen ontstaan er bezoekers inkomsten.  Men stond toen 3 rijen dik langs de lijn.

In 1957 stopt Paul met het actief voetballen en wordt in de algemene ledenvergadering  bedankt voor het jarenlang verzorgen van de indoor training. Tien jaar later verhuist de club naar sportpark Oostermeent. In dat jaar wordt zwembad Hols geopend, waar hij een fysiotherapie praktijk start.

Hij blijft verbonden met de club en meldt zich in 1976 aan voor een bestuursfunctie.
Gedurende 13 jaar treedt hij op als leider en verzorger van het 1e elftal.

Bij slecht weer biedt hij zijn zwembad aan als trainingslocatie. Dit klinkt uitnodigend, maar vanwege zijn militaire achtergrond is er geen sprake van ontspanning. Ook regelt hij etentjes.

“Met plezier zat ik in het bestuur. Blaricum is mijn club. We maakten geintjes en hadden wat voor elkaar over. Er was een geweldige sfeer. Op zondag was de kantine gevuld met lachende supporters. Ik kon geweldig met ze opschieten. Er was een hechte band. Er waren altijd genoeg vrijwilligers.”

Met bewondering spreekt hij over de inzet van de andere bestuursleden. “We waren het niet altijd met elkaar eens, maar hadden wel respect voor elkaar.”

Na 7 jaar het boegbeeld te zijn geweest, overhandigt hij in 2001 de voorzittershamer aan zijn opvolger. Een periode van 60 jaar spelplezier en dienstbaarheid komt daarmee tot een einde.
Het begon in 1941, gevolgd door de indoor training in de jaren 50. In 1981 is hij 40 jaar lid.  
In twee termijnen maakt hij totaal twintig (…) jaar deel uit van het bestuur.
Uit dankbaarheid voor de Blaricumse voetbal traditie heeft hij altijd gehandeld in het belang van de kleuren tarwe geel en korenbloem blauw.

Paul rust zacht, bedankt voor je inzet.
Everard Bakker

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!