Wedstrijdverslagen

BVV Jo8-1 vergeet zichzelf te belonen in absolute thriller

AFC. In Nederland zijn er zo’n 3000 voetbalverenigingen. Tot afgelopen jaar werd AFC acht keer op rij(!) verkozen tot de beste van die 3000 clubs. Hoewel AFC dit jaar slechts op plaats drie te vinden is, is het Blaricumse ontzag voor de tegenstander onverminderd groot. Dat de naam AFC aantrekt, blijkt ook wel uit het feit dat het uitvak uit zijn voegen barst. Vrienden en familie hebben klaarblijkelijk de weg makkelijk gevonden naar misschien wel het mooiste clubhuis van Nederland en de biljartlakens van velden die daaromheen liggen, al zal het prachtige weer hebben meegespeeld. Dat de selectieteams van AFC iets grotere namen zijn gewend, blijkt wel uit het Instagram-account van AFC-jeugd. Daar staat de naam van BVV tussen FC Volendam, NEC (beide profclubs), Alphense Boys en Zeeburgia (#1 en #2 op de lijst van amateurclubs). De coach van de tegenstander windt er dan ook geen doekjes om: “Ik moest jullie wel even googelen.”

 

De bal is echter rond en een wedstrijd duurt negentig veertig minuten. Meteen vanaf de aftrap is duidelijk dat we te maken hebben met een serieuze tegenstander: AFC zet druk, maakt het veld goed klein en speelt de facto met zes veldspelers. De keeper van de tegenstander bevindt zich dikwijls op de middenlijn en kapt en passeert brutaal vlak bij de eigen goal. Dit gaat goed totdat BVV andermaal goed druk naar voren zet en Max net zo brutaal doordekt op de keeper: 0-1.

 

Lang kunnen we niet van deze voorsprong genieten doordat we bij een corner een ongelukkige gelijkmaker tegen krijgen. Duidelijk wordt dat AFC op deze corners traint aangezien ze steeds op dezelfde, gevaarlijke wijze worden genomen. Ook het goede druk zetten van de tegenstander en een bijzonder technische dribbelaar die steeds een manmeersituatie creëert, zorgen voor een lastige fase voor BVV. Halverwege de wedstrijd staan we dan ook 3-1 achter, waar op dat moment helemaal niets op af te dingen valt.

 

Er zal echter wat in de door Tamara meegenomen stukjes (sinaas)appel hebben gezeten, want de jongens kleunen erin het derde kwart. Met Vince op goal in een Neuer-achtige rol zijn we plots de betere partij. De aansluitingstreffer van benjamin Felix wordt dan ook gevolgd door een afstandstreffer van Max, nadat de keeper van de tegenstander andermaal op avontuur is geweest. Plots staat het 3-3 en het uitvak laat zich horen: de coach weet de supporters in de laatste time-out nauwelijks nog te overstemmen.

 

In het laatste kwart is er maar één ploeg die aanspraak maakt op de overwinning: de uitploeg. We krijgen wel 6 of 7 kansen die erin kunnen dan wel moeten, maar hebben het geluk niet aan onze zijde. Zelfs een pass van Jort die aan de zijlijn wordt omschreven als Iniesta-esque mag niet baten. En dan treedt uiteindelijk toch die vermaledijde eeuwenoude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet maakt, scoort de tegenstander. Na nog een bal op de paal van BVV in extremis fluit de scheidsrechter af: 4-3 voor AFC.

 

De jonge godenzonen van BVV ontvangen niet de drie punten. Zelfs geen punt voor een gelijkspel. Wel een staande ovatie van de toeschouwers. Die weten dat ze vandaag zijn getrakteerd op een absolute thriller en klappen de handen stuk.

 

 

BVV’31 debuteert op het hoogste niveau
Als een komeet maakt BVV Jo8-1 naam in de voetbalwereld. Toen IJsselmeervogels een aantal weken geleden na een tweede promotie op bezoek kwam, waren een aantal ouders van IJsselmeervogels per abuis op weg naar Barendrecht. BVV Barendrecht is immers een gevestigde naam op Hoofdklasse-niveau. Het nieuws dat het beleid van BVV’31 zijn vruchten afwerpt onder leiding van hoofd jeugdopleiding Bas IJsselstein en trainer extraordinaire Wim Peek, was in Bunschoten-Spakenburg blijkbaar nog niet aangekomen. Na een 9-2 afstraffing zullen de ouders in kwestie ongetwijfeld spijt hebben gehad dat ze niet zijn doorgereden naar Barendrecht.

 

Als David tegen zeven Goliats speelde BVV Jo8-1 de afgelopen fase tegen een aantal van de grootste en beste clubs uit de regio. Clubs met 10(!) onder 8-teams en een hoofdtribune waren eerder regel dan uitzondering. De sterren in spe van BVV Jo8-1 bleken bepaald niet onder de indruk: van de 7 wedstrijden werden er liefst 5 gewonnen. Slechts tegen gedoodverfde poulefavoriet Waterwijk en op de off-day tegen de Meern werd er verloren, maar hier stonden overwinningen tegen IJsselmeervogels, AS’80, Roda’46, PVCV en Victoria tegenover. AS’80 was dermate beschaamd dat ze van het nietige BVV verloren, dat ze een week later aan stadsgenoot Waterwijk verkondigden dat BVV met oudere spelers zou hebben gespeeld.

 

Deze ongelooflijke resultaten betekenen dat BVV Jo8-1 voor de derde keer dit seizoen promoveert. Daar blijft het voorlopig bij. Niet omdat er plots geen vertrouwen meer is, maar omdat ze komende fase in Hoofdklasse A spelen; het allerhoogst mogelijke niveau. Vermoedelijk een primeur in de clubgeschiedenis van BVV’31.

 

In die Hoofdklasse A treffen deze godenzoden mede-promovendi PVCV (Vleuten) en Waterwijk (Almere). Daarnaast AFC, Joga Fortius (beide Amsterdam) en Volendam. Ajax Jo8-1 is vanuit deze Hoofdklasse A verdwenen om in de Jo9-competitie te gaan voetballen. Officieel voor extra weerstand, maar niet uitgesloten kan worden dat mee heeft gespeeld dat Ajax BVV Jo8-1 maar wat graag wilden ontlopen. AFC is echter officieus hofleverancier van Ajax, dus spelen we op 5 februari tegen the next best thing. In de wandelgangen gaat verder het hardnekkige gerucht dat de wedstrijd van 22 januari in en tegen Volendam wellicht in het stadion afgewerkt wordt. Aangezien die wedstrijd al om 08:45 begint, opperde teamleider Jeroen om hier vrijdag al naartoe te gaan (uiteraard met spelersbus) en in een hotel te overnachten. Sponsoren die geïnteresseerd zijn om dit plan te bekostigen, kunnen zich dan ook bij hem melden.

 

Al met al op voetbalgebied veel om naar uit te kijken in 2022. Als de mannen het komend jaar net zo goed doen als het afgelopen jaar, is the sky the limit.

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!